Peters Franskbrød

Opskrift:

  • ½ pakke gær
  • 4 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1½ tsk salt
  • 25 g malt mel
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 50 g knækkede hvedekerner
  • 80 g hvid hvedemel
  • 125 g speltmel
  • 270 g hvedemel

Opløs gæren i vandet, tilsæt yoghurten og salt. Ælt/rør de tørre ingredienser i.

Lad hæve 1 time. Slå luften ud og form et brød. Lad hæve i yderligere 30-40 minutter.

Sæt ind ved 230 grader varmluft. Hæld kogende vand i et fad i ovnen og luk loven. Efter 10 minutter sænkes temperaturen til 180 og brødet bages i 35-40 minutter herefter. Eller til kerne temperaturen når 92-96 grader (stegetermometer).

Dette indlæg blev udgivet i Mad. Bogmærk permalinket.